درباره ما

بسم الله الرحمن الرحیم
موسسه قرآن پژوهان از سال ۱۳۷۹ در تهران با تأسیس اولین مرکز تخصصی ترجمه، تفسیر و حفظ یکساله قرآن کریم راه اندازی شد
و از میان بیش از ۹۰۰ نفر داوطلب ۴۳ نفر را پس از گزینشهای مختلف انتخاب کرد که بحمدالله طی یکسال ثمر داد و به نتیجه رسید.
در سالهای بعد نیز با توجه به خیل مشتاقان و نیروهای بسیار ارزشمندی که در موسسه تربیت شدند اتفاقات بسیار ارزشمندی رقم خورد که فهرستوار به اهم آنها اشاره میشود:
اهم فعالیتهای موسسه
۱. تاسیس اولین مرکز تخصصی ترجمه، تفسیر و حفظ کل قرآن کریم ویژه دختران در سال ۸۰
۲. تاسیس اولین مرکز تربیت مربی حفظ تخصصی قرآن کریم به همراه ترجمه و نکات تفسیری ویژه خواهران و برادران بزرگسال در سال ۸۰
۳. تربیت بیش از ۱۰۰۰ حافظ کل قرآن کریم در تهران طی دهه ۸۰
۴. تربیت بیش از ۴۰۰ مربی حفظ کل قرآن کریم در دورههای تربیت مربی
۵. عملیاتی کردن قانون اعطای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد به حافظان کل قرآن کریم در سال ۸۱ و ۸۲.
این قانون اگرچه در سال ۱۳۷۵ توسط مجلس شورای اسلامی مصوب شده بود اما برای اولین بار در سال ۸۱ و۸۲ توسط این موسسه و با همکاریهای شورای عالی انقلاب فرهنگی عملیاتی و اجرایی شد.
۶. طراحی، راهاندازی و گسترش بیش از ۵۰ شعبه فعال در سراسر کشور جهت برگزاری دورههای پاره وقت و خردسالان در قالب ۱۶ روش مختلف. در این دورهها در کمتر از یک دهه بیش از ۷۰ هزارنفر شرکت کردند که بحمد الله توانست در گسترش فضای حفظ قرآن کریم در تهران و سراسر کشور کمک شایانی نماید.
۷. طراحی و اجرای دورههای غیر حضوری ترجمه، تفسیر و حفظ قرآن کریم در کشور از سال ۸۲
۸. برگزاری سلسله همایشهای بزرگ قرآنی در کشور در جهت ترویج و گسترش فرهنگ حفظ قرآن کریم در جامعه که از جمله این همایشها، میتوان به برگزاری همایش ۱۸۰۰۰ نفره ترجمه، تفسیر و حفظ قرآن کریم در دانشگاه تهران ویژه بانوان اشاره کرد که از آن به عنوان بزرگترین همایش قرآنی کشور نام برده شد.
۹. برگزاری اولین دورههای تدبر در قرآن کریم در تهران در سال ۱۳۸۵ با حضور برجستهترین اساتید تدبر کشور که به گسترش دورههای تدبر محور در تهران کمک شایانی نمود.
۱۰ . انجام و اجرای پروژه بزرگ پژوهشی تحت عنوان «روش شناسی و آسیب شناسی حفظ قرآن کریم» در دهه ۸۰ به سفارش شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصاحبه و تکمیل پرسشنامه از بیش از ۶۰۰ حافظ قرآن کریم در اقصی نقاط کشور، جهت شناسایی و مطالعه بر روی روشهای مختلف حفظ قرآن کریم در ایران و سایر کشورها و اصلاح و بهبود آنها جهت برگزاری دورههای حفظ محور.
۱۱. پژوهش، طراحی و ثبت اختراع طرح ملی واژههایآسمانی، جهت آموزش ساده، سریع و ارزان ترجمه قرآن کریم به مشتاقان آسمانیترین کلام.
۱۲. پژوهش، طراحی و ثبت اختراع طرحی با عنوان سودوکوهای قرآنی کشور جهت حفظ آیات موضوعی قرآن کریم. این طرح را میتوان یکی از جذابترین روشهای حفظ موضوعی قرآن کریم نامید.
۱۳. و اما مهمترین فعالیت موسسه که تجربه بیش از دو دهه فعالیت شبانه روزی صدها نفر از نیروهای توانمند قرآنی در طراحی آن سهیم بوده است طرح بزرگ و ملی نخبه پروری قرآنی است که در هفت گام طراحی شده و توضیحات آن بسیار مفصل است. لذا در قالب کلیپهای متعدد به تبیین و تشریح جزئیات آن در سایت اختصاصی موسسه پرداخته شده است.
۱۴. اما اگر بخواهیم در جملاتی مختصر به توضیح آن بپردازیم باید بگوییم به جای اینکه جوانان و نوجوانان عزیزتر از جانمان، طی ۱۲ سال در قالب مدارس آموزش و پرورش درس بخوانند و نهایتا دیپلم بگیرند میتوانند طی ۱۰ سال یا کمتر در قالب دورههای جامع نخبه پروری، مدرک فوق لیسانس و دکترای خودشان را از بهترین دانشگاههای کشور در رشتههای مختلف و متنوع دانشگاهی اخذ نمایند و علاوه بر تسلط بر علوم و فنون مختلف قرآنی به علوم و فنون روز از جمله اخذ مدرک تافل، یا آیلتس در رشته زبان انگلیسی و یا تسلط بر رشتهها آیتی محور از جمله برنامهنویسی، هوش مصنوعی، انیمیشنسازی، اپلیکیشن سازی و … نیز مسلط شوند.
این یعنی یک تجربه شگفت انگیز شایان ذکر است این طرح به صورت گسترده با همکاری وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای مختلف کشور اجرایی شده و علاقمندان در کوتاهترین زمان ممکن با ترجمه قرآن کریم آشنا شدند.
که از جمله آنها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- اجرای طرح ملی واژههای آسمانی برای ۱۴۰,۰۰۰ نفر از مربیان و معلمان آموزش و پرورش
- اجرای این طرح برای ۴۰,۰۰۰ نفر از معتکفین و دانش آموزان در تهران با همکاری شهرداری تهران.
- اجرای این طرح برای بیش از ۱۵,۰۰۰ نفر از پرسنل تامین اجتماعی
- اجرای این طرح در شبکههای سراسری صدا و سیما به عنوان مسابقه پیامکی با محوریت شبکه پنج سیما
- اجرای این طرح در نمایشگاه قرآن در قالب مسابقهای در بستر فضای مجازی در کشور و ..
